השמעות , אהבו, פלייליסט ראשי לכל הפלייליסטים
  • אמיר דדון - עדיין ילד
  • טונה - לאן שאפנה מבטי
  • מסע - אליעד
  • תומר יוסף - כמה נורמלי
  • עידן עמדי - אני רוצה
  • רותם כהן - לבד על הגג
  • גיל ויין מארח את ניב דמירל - לחבק אותך
  • קרן פלס - מי אני?
  • רון מיה - הפסקת חשמל
  • דודו טסה מארח את זהבה בן - כמה לב
  • מוקי וברי סחרוף - מן עצבות שכזו
  • מארינה מקסימיליאן - יש פה בית
  • אריאל - בינינו
  • טונה - אנרגיה
  • הראל סקעת ואושר בחתה - כולם אותו דבר
  • שי צברי - זוהר
  • דניאל סלומון - מאוחר
  • אמיר ובן - נמאס לי
  • עידן רייכל - את לא נשארת לבד
  • נתן גושן - באתי לחלום
  • אהוד בנאי - זקוק למחילה
  • רוני דלומי - 12 בלילה
  • נרקיס - ממה אתה בורח
  • רותם כהן - בלילות
  • אמיר דדון - בנאדם
  • אליה גבאי - אדם לאדם
  • עידן עמדי - מה את מרגישה
  • עדי ביטי - כנפיים
  • עמית לואיס - הכאב
  • נתן גושן - מתגעגעת
  • טל תמרי - פשוט
  • דודו פארוק - אלירן סבג
  • Full Trunk - וואלק
  • שני פלג - נחשים וסולמות
  • דודי בר דוד - כולם כולם
  • אור בן ברוך - עלינו
  • אליעד והלהקות הצבאיות - מקום אחר
  • פוטו מריאנה - שש שעות
  • סטטיק ובן אל תבורי עם עדן בן זקן וסטפן לגר (Prod By Jordi) - יאסו
  • לירון עמרם - לאן
  • עידן רייכל - עכשיו נשארנו שנינו
  • גיא ויהל מארחים את עידן רייכל - במדבר שלי בלב
  • אפרת בן צור - עיר מרוחקת
  • תומר ישעיהו - שיר של קיץ
  • אלון עדר ולהקה - חוזר ועולה שם
  • עמי נגר - מכוונת אותי
  • חנן בן ארי - אלוף העולם
  • נועם מיכאל - זמן תכלת
  • להקת שלוה - הדלת תהיה פתוחה
  • שי בן לוי - למרות הכל
  • אפרת גוש - ת.ז
  • יוסף - לאהוב בחינם
  • יערה שאוליאן - אולי לבך
  • מוניקה סקס - לילה חדש
  • קרן פלס ורון בוחניק - שקופים
  • קרן פלס עם רון בוחניק - מעבר לנהר
  • עילי בוטנר ומשי קלינשטיין - אוטובוס אחרון לחיפה
  • דודי בר דוד ורוני דלומי - My Love
  • רוני דלומי - הייתי שרה
  • נרקיס - גלבי
  • אברהם טל - שיר חדש
  • עדי ביטי - הם אומרים לי
  • אהרן רזאל - הבלדה לחוזר
  • טיפקס - גזגז
  • בן סנוף - רודפים אחרי הזמן
  • רונית שחר - מחר
  • אדם גורליצקי - סופטוב
  • רז שמואלי - תעשה שיבוא
  • טל תמרי - רעש וצלצולים
  • רחל ירון - פעם ביום
  • צליל אברהם - חשבונות נפש
  • יונתן רזאל - לא צימוקים ולא שקדים
  • אור פריי - מנגינה
  • מיקה דוארי - שים לב
  • קובי אפללו - אהבה שלי
  • יובל דיין - לפתוח את הלב
  • מוש בן ארי - מתנת שמיים
  • התקווה 6 - יום יפה?
  • הראל מויאל - שומר עליך
  • רונה קינן - מות התפוז
  • ג׳ירפות ובלקן ביט בוקס - לא היתה נחיתה על הירח
  • ילון לוי - רגע אחד
  • אורי מרום - תורי ללכת
  • נתן גושן - סיפור אחר
  • השילוש הקדוש - שביר
  • ג'קו אייזנברג - הימים
  • הדג נחש עם צליל דנין - אנה אנחנו
  • הדג נחש - יוצא לדרך
  • אלישע בנאי וארבעים השודדים - לב רעב
  • מאור גרידיש - אוויר
  • קותימאן ושי צברי - רק בלילות
  • רבע לאפריקה - חלווה
  • ג'יין בורדו - תנו לנמנם
  • אברהם טל - לי זה לא מספיק
  • מרסדס בנד - אמא
  • מוניקה סקס - ידענו לרקוד
  • ישי ריבו - הלב שלי
  • בן אלקיים - אילו רק ידענו לדבר
  • טופליאן - מתפרק
  • פוטו מריאנה - ערים
  • גיל בר-הדס ו-GERAD - לא מסתדר
  • עדן חסון - אני מבולבל
  • אליה רוסיליו - לאן שהלב שלי יקח
  • עילי בוטנר ואביב אלוש - כל יום
  • גיא מזיג - אנחנו
  • שירי מימון - נשימה
  • אלף.דלת - שיר לשלוש
  • סינרגיה - ימים טובים
  • שלמה ארצי ומוש בן ארי - משהו חייב לקרות
  • עידן רפאל חביב - רודף אהבה בימים
  • גיא ויהל - לראות
  • רוקפור - הכל דבש
עקבו אחרינו:
פלייליסט מוזיקה ישראלית חדשה 2020
  • ראשי
  • ז'אנרים
    • ישראלית
    • פופ ודאנס ישראלי
    • היפ הופ ישראלי
    • מזרחית ופופ ים תיכוני
    • ישראלים שרים באנגלית
    • פופ ודאנס לועזי
    • לטינית
  • שירים חדשים
  • פלייליסטים
  • אמנים
  • לוח הופעות
    • לוח הופעות בתל אביב
    • הופעות אמנים מחול בישראל
  • חדשות
  • עברית
    • עברית
    • English

10 שירים מומלצים של ישראלים ששרים באנגלית

muzic 20 בספטמבר 2018 10:34 אין תגובות

אמנים ישראלים שרים באנגלית!

העשור האחרון הצביע על מגמה ברורה בתעשיית המוזיקה הישראלית, כאשר במקביל ליצירה המקומית על טהרת השפה העברית, קמו מאות הרכבים ישראלים אשר יצירתם נעשית בשפות אחרות, רובן המוחלט בשפה האנגלית. הגורמים לכך הם די ברורים, כשכולם מתחברים לסיבה המרכזית והיא התחזקות הגלובליות, דבר המקל על האמנים לפרוץ גם מעבר לים, דבר שבעבר נחשב למשימה קשה במיוחד, גם עבור אמנים שכבר זכו להצלחה לאומית בישראל.

 אז מה השתנה? ראשית כל, שינוי הדרך בה אנו מאזינים למוזיקה וצורכים אותה. בעבר ההאזנה למוזיקה חדשה הייתה מתבססת על מקורות מצומצמים כמו: רדיו אנלוגי, ערוצי מוזיקה בטלוויזיה כמו MTV, ערוץ 24 הישראלי ועוד. בהמשך כמובן הייתה האזנה פיראטית למוזיקה, עם כניסת נאפסטר ותוכנות בלתי חוקיות אשר אפשרו שמיעת והורדת מוזיקה בנקל. במקביל, צריכת המוזיקה באופן חוקי הייתה נעשית באמצעות רכישת דיסקים ותקליטים מחנויות תקליטים (כן, עדיין יש כאלה) ובהמשך חנויות מקוונות. פלטפורמות ההאזנה והצריכה הדיגיטליות סייעו בהפצת המוזיקה של אמנים (גם פחות מוכרים) ממדינות שונות גם מעבר לים, אך עדיין לא היה מדובר בצעד משמעותי כל כך מבחינת חדירת המוזיקה המקומית מבחינה גלובלית אל שווקים בינלאומיים.

מהפכת הסטרימינג והרשתות החברתיות

עם פרוץ שירותי הסטרימינג השונים והרשתות החברתיות כללי המשחק בתעשיית המוזיקה השתנו לגמרי. יוטיוב (שכאמור התחיל כאתר סרטוני וידאו כלליים אך במהרה הפך לפלטפורמה מרכזית לצריכת מוזיקה) ושירותי סטרימינג בתשלום כמו דיזר, בנדקאמפ, ספוטיפיי ואייטיונס (שנכנסו רשמית לישראל בשנים האחרונות) ועוד מאפשרים לאמנים להעלות בנקל מוזיקה חדשה ולגולש יש גישה במרחק של כמה הקלקות בעכבר לספריה של מיליוני שירים מרחבי העולם, ספריה אשר מסודרת היטב לפי ז'אנרים וטעם מוזיקלי (אמנם הרווחים מפלטפורמות אלה הם נמוכים, אך הן בעיקר משמשות כאמצעי הפצה מעולה לטובת רווחים מהופעות, מרצ'נדיינס ועוד).

בנוסף לפלטפורמת הפצה אלו, רשתות חברתיות שונות, ובראשן פייסבוק כמובן מאפשרות לאמנים להפיץ את המוזיקה שלהן בנקל. כמובן שלרוב עדיין יש צורך בגורם מתווך את התלות בו היא פחותה. כך נוצר מצב שכמות חברות התקליטים הצטמצם ואמני אינדי רבים מצליחים לפרוץ קדימה גם ללא חתימה על חוזים כובלים בחברות התקליטים. כך הוכנה הקרקע עבור אמנים מקומיים, אשר יכולים באמצעות שיווק עצמי וגורמים מסייעים נוספים להגיע בקלות יחסית אל קהל מעריצים ברחבי העולם. הזדמנות זו הובילה אמנים ישראלים ליצור מוזיקה בשפה האנגלית, כזו שיכולה להוביל אל קהל בחו"ל, כשכמובן פוטנציאל ההצלחה הכלכלית שם הוא גדול יותר, אך הדבר מצריך עבודה קשה, התמדה ואף התמודדות עם גורמים עוינים לישראל (כמו BDS ופעילים פרו פלסטינים) לפני הופעות ובמהלכן.

קצב הגידול של האמנים הישראלים ששרים באנגלית הוא כמו פטריות שצצות אחרי הגשם, כשחלק לא קטן מהם שמייצר מוזיקה מעולה זוכה להצלחה בישראל וגם מעבר לים. בין האמנים הישראלים הבולטים: גבע אלון, עדי אומלינסקי, מרינה מקסימיליאן, פול טרנק, הקולקטיב, לולה מארש, בלקן ביט בוקס, אסף אבידן, רועי דהן, דה אנג'לסי, יוסלס איי.די, קותימן, עומר נצר, דניס לויד ועוד. בשנה האחרונה המגמה המשיכה ואנו במיוזיק בחרנו מספר אמנים ישראלים בולטים ששרים באנגלית וכן פלייליסט שנתי וייחודי לז'אנר המתעדכן לאורך השנה.

 

<< היכנסו לפלייליסט אמנים ישראלים ששרים באנגלית 2019 >>

 

שירים של אמנים באנגלית שאהבנו השנה (עד כה):

 

Iogi – Magic Trick

יוגי הוא שם הבמה של יוגב גלוסמן, מוזיקאי אינדי פופ תל אביבי שהוציא השנה את האלבום  "The Ceiling" מתוכו הסינגל "Magic Trick", שיר אינדי פופ קליל, קליט וממכר!.

 

(The Hazelnuts – Time Tale (Baby Sister

האחיות לוז,  בדרך לאלבום בכורה, משחררות את הסינגל הנפלא "Time Tale" שיר אלקטרו פופ המשלב אלמנטים של רית'ם אנד בלוז ודו וופ. אין ספק שהבנות, עם העוצמות הווקליות המדהימות שלהן, משלימות אחת השניה בצורה מרשימה.

 

Acollective – Builder's Tea

Builder's Tea הוא הרצועה האחרונה באלבום המעולה "The Coming of Light" של הקולקטיב אשר יצא במרץ השנה. עוד שיר אינדי פופ-רוק מעולה שאפשר להוסיף לאוסף של ההרכב המצליח.

 

OSOG – If I Lost U

אוסוג הוא הרכב אינדי רוק ישראלי, הכולל לא פחות מ-10 חברים, מקהלה של ממש!. השיר  "If I Lost U", תפס אותנו מהרגע הראשון, לא איבדנו אותו לרגע.

 

Omri Smadar feat. Ester Rada – Your Love Is Mine

שיתוף פעולה בין היוצר עמרי סמדר לזמרת-שחקנית אסתר רדא יצר לנו את הלהיט "Your Love Is Mine", שיר המשלב אלמנטים של ג'אז, סול ורית'ם אנד בלוז, כך שהוא פשוט תפור למידותיה של אסתר רדא שנותנת כאן ביצוע פשוט מושלם!.

 

Oren Lavie – Look At Her Go 

אורן לביא הוא זמר, יוצר וכותב (לא רק שירה, גם ספרי ילדים!) שהוציא בתחילת השנה את הסינגל המעולה "Look At Her Go" מתוך האלבום "Bedroom Crimes". קולו של לביא מזכיר מעט את הזמר האמריקאי יהודי "בק", אז אם תהיתם לרגע זה לא "בק" אך אין ספק שהשיר הזה שייך לטופ וסביר להניח שגם "בק" האמיתי היה מרוצה מהביצוע הזה.

 

Full Trunk – Let's Go

פול טראנק עשו את זה השנה בגדול, עם האי.פי שיצא בשלהי העונה שעברה "Show Us What You Got" מתוכו יצא השנה גם הלהיט "Let's go", (שהספיקו גם לפני כחודש להוציא להיט נוסף – "Damn Right") שיר שנחרש בתחנות הרדיו ולא בכדי – מדובר בשיר קליט ומקפיץ, אחד מהשירים הגדולים של הקיץ ושל השנה עד כה.

 

The Great Machine – Witches 

נמשיך עם הקו המקפיץ, הפעם לסגנון רוק כבד עם "The Great Machine", להקת רוק כבד ישראלית חיה ובועטת, שמעבר למוזיקה האיכותית שהם מייצרים לנו הם גם יודעים לתת שואו והם עשו את זה בגדול בפסטיבל "מטאור". אהבנו את ההופעה ובחרנו גם להמליץ על הסינגל "Witches" שיצא השנה מתוך האלבום "Respect".

 

JonZ – I'm The One

הסינגל הבא הוא שיר אינדי-פולק, שקט וכובש של ההרכב "Jonz", בראשותם של הצמד ג'ניה וסילנקו ויואב אור. סינגל מעולה של הרכב מבטיח שכדאי לעקוב אחריו.

 

HotBox – Rap Guillotine

נסיים עם הסינגל החזק "Rap Guillotine" של ההרכב "Hotbox". סינגל ראפ-רוק עוצמתי ואפל, מעין שילוב של "לימפ ביזקיט" עם "ביסטי בויז", סינגל מיוחד ומרשים שבהחלט ראוי להיכלל בטופ השירים של האמנים הישראלים ששרים באנגלית בשנת 2018!

 

 

 

 

אהבתם? שתפו חברים!

אולי יעניין אותך גם:

netta basa sababaאמנים ישראלים עושים פופ ודאנס באנגלית Default Thumbnailאושר גדול, עלמה זהר במופע השקה אינטימי ל"לחם, אהבה" עומר אדם הופעותעומר אדם הופעות עידן רייכל הופעותעידן רייכל הופעות
HOTBOX Jonz The Great Machine אוסוג אורן לביא אמנים ישראלים ששרים באנגלית אסתר רדא האחיות לוז הקולקטיב יוגי עמרי סמדר פול טראנק

אודות המחבר

muzic להציג את כל הפוסטים של muzic

מיוזיק הינו אתר המספק לכם מוזיקה חדשה ממגוון ז'אנרים המוגשת לכם בפלייליסטים הכוללים שירים נבחרים. כמו כן, באתר כרטיסים להופעות קרובות ופסטיבלים בולטים.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

כתיבת תגובה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Facebook-f Twitter Youtube Spotify
הירשמו לקבלת חדשות ועדכונים במייל!
הופעות בישראל של אמנים בינלאומיים 2019
הופעות בישראל של אמנים בינלאומיים 2019
פלייליסט השבוע - לטיני חם 2019
הלהיטים הלטיניים החמים
  • כל הזכויות שמורות למיוזיק ©
  • שירים חדשים
  • צור קשר
  • תנאי שימוש
  • האתר פועל ברישיון אקו

© כל הזכויות שמורות, האתר נבנה ע"י Hdesign